Woningbouw en WMO
Een jonge vrouw staat stil met haar scooter en wordt in 2011 aangereden door een auto. Er is sprake van een incomplete dwarslaesie. De balans, mobiliteit en actieradius zijn blijvend beperkt. Begin 2018 komt ze ten val en de beperkingen nemen daardoor toe.
Door relationele problemen moet ze haar woning verlaten, ze gaat tijdelijk bij haar moeder wonen.
MetZorg wordt ingeschakeld.
Al bij de eerste intake worden de woonwensen geïnventariseerd. Belangrijk is vooral bestaande sociale netwerk van mantelzorgers.
Er is sprake van een laag inkomen (IVA), de zoekopdracht is daardoor beperkt tot de sociale huursector.
MetZorg stemt af met de Wmo en verschillende lokale woningbouwstichtingen. Door de Wmo wordt een medische urgentieverklaring afgegeven. Alleen 55-plus woningen blijken beschikbaar, zij komt hier niet voor in aanmerking.
Nader onderzoek leert dat er in de loop van 2018 een aantal woningen nieuw gebouwd gaan worden. Eén daarvan betreft een woning voor minder validen (MIVA) met een zorgindicatie. Na bemiddeling en onderbouwing door MetZorg wordt de MIVA-woning aan mevrouw toegewezen.
De woning is eind 2018 opgeleverd, mevrouw betrekt de woning kort daarna. Vanaf begin 2019 kan ze zich weer richten op een zelfstandige toekomst.
MetZorg heeft mevrouw in het voorjaar van 2019 in het kader van de nazorg nogmaals bezocht. Mevrouw geeft aan erg tevreden te zijn over de gang van zaken, zij staat open voor een eindregeling.
Het begeleidingstraject bestond uit één bezoek en daarna afstemming met de gemeente, Wmo-consulent, woningbouwverenigingen en regelende partijen met een doorlooptijd van ongeveer drie maanden.
Wilt u kennismaken met onze organisatie? U kunt onderstaand formulier invullen of een van onze mensen contacten.